Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό σέλινο (ή σελινόριζα τριμμένη)
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας αλεύρι
- ο χυμός 2 λεμονιών
- 60 γραμμάρια κουκουνάρι τριμμένο στο μπλέντερ
Εκτέλεση
- Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο για περίπου 24 ώρες.
- Πλύνετε το σέλινο (ή την σελινόριζα) και χοντροκόψτε το. Ζεματήστε το σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 5 λεπτά και στραγγίστε το.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτετε το σέλινο (ή το μαϊντανό), λίγο αλάτι και καλύψτε τα με νερό. Βράστε για 20 λεπτά.
- Τοποθετήστε τις φέτες του μπακαλιάρου στην κατσαρόλα και πασπαλίστε με λίγο πιπέρι. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά χωρίς ανάκατεμα, ανακατεύοντας την κατσαρόλα κατά διαστήματα.
- Διαλύστε το αλεύρι στο χυμό των λεμονιών και προσθέστε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Περιχύστε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
- Σκορπίζετε κατόπιν τους ξηρούς καρπούς και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 320
- Fat: 10 gr
- Carbohydrates: 25 gr
- Protein: 30 gr
Keywords: Μπακαλιάρος, σέλινο,