Print
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό τέσσερις-πέντε φορές.
- Αφαιρείτε το δέρμα του και τα μεγάλα κόκαλα.
- Τον πλένετε καλά, τον στραγγίζετε, τον βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε λίγο λάδι, τη ρίγανη και τον αφήνετε για 1 ώρα.
- Τοποθετείτε στη σχάρα τις μερίδες του μπακαλιάρου και τις ψήνετε.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού και ραντίζετε τις μερίδες κατά διαστήματα.
- Τις σερβίρετε σε πιατέλα.
- Author: Aggela
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 10 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική