Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπαρμπούνια με κρασί και φρέσκες ντομάτες

Άλλη μια υπέροχη συνταγή για μπαρμπούνια με κρασί και φρέσκες ντομάτες. Εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος αντί του γνωστού στο τηγάνι που προσφέρει νέες γευστικές εμπειρίες. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία!

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 12 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 400 γραμμάρια ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 34 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 3/4 του φλιτζάνια γαλέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα ψάρια από τα λέπια, τα βράγχια και τα εντόσθια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψάκι αλειμμένο με λάδι.
  2. Σε μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, το λάδι, το κρασί, το σκόρδο και το μαϊντανό. Περιχύνετε τα ψάρια με λίγη σάλτσα και πασπαλίζετε με τη γαλέτα. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνετε το φαγητό στους 180°C, 40’περίπου.

Πρέπει κάθε τόσο να περιχύνετε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα τους για να μη στεγνώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή κρασί επιπλέον.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική