Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιές γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 φλιτζάνια Βούτυρο
- 1 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε μεγάλο ταψί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλεύρι και την σόδα μαγειρικής σε μεγάλο πιάτο. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το αυγό και το άρωμα βανίλιας και χτυπάτε, να ενωθούν.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε καλά με το μίγμα του αλευριού, να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύετε. Πλάθετε με τη ζύμη στρογγυλά μπισκοτάκια και τα ακουμπάτε στο ταψί.
- Τα πιέζετε ελαφρά, να πλατύνουν, και τα ψήνετε για 12-15 λεπτά. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά στο ταψί και τα μεταφέρετε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
- Μπορείτε να μειώσετε στο μισό την ποσότητα της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσετε και να προσθέσετε το ίδιο βάρος σε ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους ή να δοκιμάσετε διάφορους τύπους σοκολάτας, από κουβερτούρα μέχρι λευκή. Επίσης, μπορείτε να κολλήσετε κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς στην επιφάνεια τους, πριν τα ψήσετε.
Notes
Αν θέλετε να διασκεδάσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας, ή αν απλά ψάχνετε για μια παντρεμένη έκδοση του κλασικού μπισκότου, τα μπισκοτάκια με κομμάτια σοκολάτας είναι μια υπέροχη επιλογή για να γλυκάνετε τη ζωή σας.
- Prep Time: 15-20 mins
- Cook Time: 10-12 mins
- Category: Επιδόρπιο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 90-100
- Fat: 5-6 γρ.
- Carbohydrates: 10-12 γρ.
Keywords: μπισκοτάκια, σοκολάτα,