Άλλη μια συνταγή για απαιτητικούς. Μπουρέκια με αρνί. Δεν χαρακτηρίζεται εύκολη. Αν όμως ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε νέες γεύσεις σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία!
Total Time:40 mins
Yield:6
Υλικά
1/2 κιλό φύλλα χωριάτικα
1/2 κιλό αρνάκι (ψαχνό)
1/2 κιλό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
250 γραμμάρια κεφαλοτύρι
1/2 φλιτζάνια λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομματάκια και το στραγγίζετε. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με δυο κουταλιές σούπας λάδι, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε για λίγο, προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε το κρέας να πιει τα υγρά του. Αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε το τυρί σε μικρά κομμάτια. Απλώνετε τα φύλλα και τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους 12 εκ. Παίρνετε δύο λωρίδες, τις αλείφετε με λάδι, βάζετε δύο κομματάκια κρέας, λίγο τυρί και λίγο γιαούρτι. Γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό.
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και στρώνετε τα ρολά. Τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.