Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπουτάκια με σάλτσα κονιάκ

Μια ακόμη συνταγή με κοτόπουλο; Όχι γιατί απλά αυτή η σάλτσα κονιάκ, κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας!

  • Total Time: 150 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου (το ποδαράκι)
  • 4 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
  • 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 κουταλιές σούπας ξηρό σέρι ή κονιάκ
  • 1 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
  • το ξύσμα ενός πράσινου λεμονιού τριμμένο σε πολύ λεπτό τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό ταψάκι αναμιγνύετε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το ξηρό σέρι ή το κονιάκ, το μέλι, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και ρίχνετε μέσα στο μείγμα αυτό τα μπουτάκια κοτόπουλου. Αφήνετε τα μπουτάκια να μαριναριστούν στο μείγμα αυτό 2 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντας μια δυο φορές στο διάστημα αυτό. Κατόπιν στραγγίζετε τα μπουτάκια και κρατάτε το υγρό της μαρινάτας. Ψήνετε τα μπουτάκια στο γκριλ ή στα κάρβουνα, γυρίζοντας τα συχνά και αλείφοντας τα με τη μαρινάτα.
  2. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στη μαρινάτα που περίσσεψε. Δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Όταν ψηθούν τα μπουτάκια τα περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 350
  • Fat: 8 gr
  • Protein: 32 gr

Keywords: Μπουτάκια, κονιάκ, κοτόπουλο, σάλτσα,