Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου (το ποδαράκι)
- 4 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 κουταλιές σούπας ξηρό σέρι ή κονιάκ
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
- το ξύσμα ενός πράσινου λεμονιού τριμμένο σε πολύ λεπτό τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό ταψάκι αναμιγνύετε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το ξηρό σέρι ή το κονιάκ, το μέλι, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο και ρίχνετε μέσα στο μείγμα αυτό τα μπουτάκια κοτόπουλου. Αφήνετε τα μπουτάκια να μαριναριστούν στο μείγμα αυτό 2 ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντας μια δυο φορές στο διάστημα αυτό. Κατόπιν στραγγίζετε τα μπουτάκια και κρατάτε το υγρό της μαρινάτας. Ψήνετε τα μπουτάκια στο γκριλ ή στα κάρβουνα, γυρίζοντας τα συχνά και αλείφοντας τα με τη μαρινάτα.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στη μαρινάτα που περίσσεψε. Δένετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Όταν ψηθούν τα μπουτάκια τα περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή.
- Prep Time: 2 hours
- Cook Time: 30 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 350
- Fat: 8 gr
- Protein: 32 gr
Keywords: Μπουτάκια, κονιάκ, κοτόπουλο, σάλτσα,