Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριζόλες φούρνου με λαχανικά και πατάτες

Ανακαλύψτε την ευκολία και τη γεύση αυτής της συνταγής με μπριζόλες φούρνου με λαχανικά και πατάτες και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με ένα γευστικό γεύμα που θα τους μείνει αξέχαστο.

  • Total Time: 120 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 6 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
  • 56 πατάτες
  • 3 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 κουταλιές σούπας δυνατή μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις μπριζόλες και αφού στραγγίσουν, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε χοντρές ροδέλες.
  3. Προσθέτετε αλάτι και ρίγανη, στρώνετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω βάζετε τις μπριζόλες.
  4. Κόβετε τις πιπεριές όπως για πίτσα και τις ντομάτες ροδέλες. Στρώνετε πρώτα τις πιπεριές και μετά τις φέτες ντομάτας πάνω στις μπριζόλες και αλατίζετε ελαφρά.
  5. Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200C για περίπου 45 λεπτά.
  6. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ και περιχύνετε το φαγητό με ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
  7. Συνεχίζετε το ψήσιμο αυξάνοντας τη θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν οι μπριζόλες.
  8. Σημείωση: Δεν χρειάζεται να προστεθεί ελαιόλαδο στο φαγητό επειδή οι συγκεκριμένες μπριζόλες είναι αρκετά λιπαρές. Αν θέλετε, μπορείτε αφαιρώντας τις μπριζόλες από το πυρέξ να ψήσετε λίγο ακόμα τις πατάτες για να ροδίσουν και να ρουφήξουν το ζουμάκι από το κρέας. Λίγο κίτρινο τυράκι πάνω στις πατάτες δεν είναι καθόλου κακή ιδέα;
  9. Καλή όρεξη!
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15-20 mins
  • Cook Time: 90 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 265
  • Fat: 10 gr
  • Carbohydrates: 35 gr

Keywords: μπριζόλες, φούρνος, λαχανικά, πατάτες,