Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλο, περασμένο από τη μηχανή του κιμά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια ψίχουλα ψωμιού ξερά ή φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κουταλιές σούπας ανάμεικτα αποξηραμένα αρωματικά (μαϊντανό, δυόσμο)
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσίλι σε σκόνη (όχι ιδιαίτερα καυτερό)
- 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
- 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το κρεμμύδι, τον κιμά, τα μισά ψίχουλα, το αυγό, τα αποξηραμένα αρωματικά και το τσίλι σε σκόνη μέσα σε ένα πολυμίξερ και αλέστε τα για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενοποιηθούν. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και διαιρέστε το σε 4 ίσα μέρη. Καθαρίστε καλά τα χέρια σας και διαμορφώστε τα μπιφτέκια σε στρογγυλά. Ψήστε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Ανοίξτε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίστε με μαγιονέζα, μαρούλι, μπιφτέκι, κέτσαπ, ντομάτα και αγγουράκι τουρσί.
- Σερβίρετε τα χάμπουργκερ με τραγανές πατάτες τηγανητές.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 294
Keywords: Χάμπουργκερ, κοτόπουλο,