Υλικά
- 4 φλυτζάνια τσαγ. νερό
- 1 φλυτζάνι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
- 2 φλυτζάνια τσαγ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 3 κούπες χυμός πορτοκαλιού
- 380 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
- 120 γραμμάρια ινδοκάρυδο,
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βάλτε το νερό, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα και θέστε την σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην συσσωρευτεί.
- Όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει λίγο, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
- Προσθέστε το μισό από το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε πασπαλίσει με ινδοκάρυδο. Ρίξτε και λίγο ινδοκάρυδο από πάνω.
- Αφήστε το να κρυώσει, και όταν πήξει αρκετά, κόψτε το σε μερίδες.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: Μερίδα
- Calories: 250
- Sodium: 0
- Fat: 15 γρ
- Carbohydrates: 25,5 γρ
- Protein: 3,5 γρ
- Cholesterol: 0
Keywords: Χαλβάς, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, πορτοκάλι,