Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χαλβάς πορτοκάλι με ινδοκάρυδο

Χαλβάς πορτοκάλι με ινδοκάρυδο

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 4 φλυτζάνια τσαγ. νερό
  • 1 φλυτζάνι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 2 φλυτζάνια τσαγ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 3 κούπες χυμός πορτοκαλιού
  • 380 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 120 γραμμάρια ινδοκάρυδο,
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το νερό, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα και θέστε την σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην συσσωρευτεί.
  3. Όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει λίγο, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε το μισό από το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε καλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε πασπαλίσει με ινδοκάρυδο. Ρίξτε και λίγο ινδοκάρυδο από πάνω.
  6. Αφήστε το να κρυώσει, και όταν πήξει αρκετά, κόψτε το σε μερίδες.
  • Author: Κώστας
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 250
  • Sodium: 0
  • Fat: 15 γρ
  • Carbohydrates: 25,5 γρ
  • Protein: 3,5 γρ
  • Cholesterol: 0

Keywords: Χαλβάς, σιμιγδάλι, ινδοκάρυδο, πορτοκάλι,