Υλικά
- Χοιρινό – μπούτι 1 τεμ. χωρίς κόκαλο, δεμένο
- Κρεμύδι – 3-4 ολόκληρα
- Σέλινο – λίγο
- Μαϊντανό – λίγο
- Καρότα – 3-4 τεμ.
- Δάφνη – 1 φύλλο
- Αλάτι – λίγο
- Πιπέρι – σε κόκκους
Εκτέλεση
- Βάζετε περίπου 6 φλυτζάνια νερό στη χύτρα, τόσο όσο να σκεπάζει το μπούτι και μόλις βράσει προσθέτετε το μπούτι.
- Το αφήνετε να πάρει μια βράση στην ανοιχτή χύτρα και αφαιρείτε τον αφρό.
- Προσθέτετε τα χορταρικά, το αλάτι, και το πιπέρι.
- Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 40-45 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, αφήνετε το κρέας να κρυώσει μέσα στο ζουμί του και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Με το ζωμό, μπορείτε να κάνετε νόστιμο πιλάφι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Μπορείτε να μπήξετε σκόρδα μέσα στο μπούτι πριν το μαγειρέψετε.
Σερβίρετε το μπούτι ή κρύο με μουστάρδα ή με κοκκινισμένες τις φέτες του με λίγο βούτυρο ή με άσπρη σάλτσα λεμονιού, πού μπορείτε να κάνετε με μέρος από το ζωμό του.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική