Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό γιουβέτσι

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 2 hours 20 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος.
  2. Ρίχνετε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και το σκεπάζετε.
  3. Το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες, προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό. Όταν μαλακώσει το κρέας, ρίχνετε χλιαρό νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το κριθαράκι. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε γιο να μην κολλήσει.
  4. Περιχύνετε το κριθαράκι με το βούτυρο και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Πασπαλίζετε με τα τυριά και το ψήνετε, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
  6. Αφήνετε για 2 λεπτά και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική