Ένα πολύ νόστιμο πιάτο τόσο αυτόνομο όσο και σαν συνοδευτικό με ρύζι. Δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εύκολη συνταγή. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!
Total Time:2 hours 5 mins
Yield:8
Υλικά
700 γραμμάρια μπούτι χωρίς κόκκαλο ή φιλέτο
3 κ. γλυκού σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού αλάτι
Για την σάλτσα:
φλιτζάνια ζουμί ανανά
1/2 φλιτζάνια τσαγιού ξύδι
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά, χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κ. γλυκού κορνφλάουρ
1/2 φλιτζάνια νερό ζεστό
Εκτέλεση
Σε γυάλινο μπωλ ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, τους ρίχνετε στο μπωλ, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαριναριστούν 2 ώρες.
Εν τω μεταξύ, σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε 3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο και τηγανίζετε για 2 λεπτά το σκόρδο κομμένο σε κομμάτια. Τ’ ανακατεύετε 2 λεπτά για να σωταριστούν και προσθέτετε τις φέτες του ανανά κομμένες στα τέσσερα.
Ανακατεύετε 1 -2 λεπτά και ρίχνετε το ξύδι, το ζουμί του ανανά, την κέτσαπ, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ λειωμένο στο ζεστό νερό. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε και βράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Ρίχνετε όλα τα κομματάκια του κρέατος και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε τότε τη σάλτσα και ψήνετε για ένα λεπτό.