Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 2 hours 20 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 11 ½ κιλό χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 2 ποτηράκια λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το χοιρινό και το αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε χοντρές φέτες και τα σωτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο για 3-4ʼ (σε κατσαρόλα και όχι τηγάνι, όπως επιχείρησα εγώ, για να αποφύγουμε τις περιττές μεταγγίσεις βλέποντας ότι δεν χωράει το ζωντανό). Ρίχνουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά, έτσι ώστε να ροδίσουν τα κομμάτια απʼ όλες τις πλευρές (περίπου 5ʼ).
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου 2 ώρες).
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική