Υλικά
- 1 κιλό ψαχνό χοιρινό σε ρολό
- 160 γραμμάρια μπέικον
- 3–4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 3 πορτοκάλια
- 60ml βερμούτ
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- ζωμός λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρυπάτε σε διάφορα σημεία του χοιρινό και βάζετε στις σχισμές λίγο δεντρολίβανο και λίγο σκόρδο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο ατούς 220’. Τυλίγετε το ρολό με τις φέτες μπέικον και τις συγκρατείτε, δένοντας σφιχτά το κρέας με σπάγκο. Ψήνετε το κρέας σε μικρό ταψί 10′-15′, στους 220΄.
- Κατόπιν περιχύνετε με το βερμούτ και τα 3/4 από το κρασί. Προσθέτετε και λίγο ζωμό λαχανικών και ψήνετε 1 ώρα στους 180΄.
- Αφαιρείτε τις φλούδες από τα δύο πορτοκάλια και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Στύβετε τα δυο πορτοκάλια για να πάρετε το χυμό τους και κόβετε το τρίτο σε λεπτές ροδέλες.
- Ανοίγετε το φούρνο και αφαιρείτε από το κρέας το μπέικον και τον σπάγκο.
- Περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο 45′ ακόμη.
- Αφήνετε το φαγητό μέσα στο ζεστό φούρνο 15′.
- Κατόπιν φιλτράρετε το ζουμί από το ταψί. Ζεματάτε 2′-3′ τις φλούδες πορτοκαλιού μέσα σε νερό και τις στραγγίζετε. Τις βράζετε 3′ ακόμη, μέσα στο φιλτραρισμένο ζωμό.
- Τοποθετείτε σε πιατέλα το κρέας, το κόβετε φέτες και περνάτε με το ζουμί και τις φλούδες.
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις ροδέλες πορτοκαλιού. Σβήνετε με λίγο ζωμό λαχανικών και το υπόλοιπο κρασί. Τις βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Σερβίρετε τις ροδέλες πορτοκαλιού γύρω από το κρέας.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Αμερικάνικη
Keywords: Χοιρινό, πορτοκάλι