Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χωριάτικο Μοσχάρι με Ζυμαρικό

Ανά μερίδα; Λιπαρά 10,5 γραμμάρια, φυτικές ίνες 8,2 γραμμάρια, θερμίδες 500.

  • Total Time: 120 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 750 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
  • λάδι
  • 5 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένο
  • 1 φλιτζάνι ξερό κόκκινο κρασί
  • 3 φλιτζάνια ζωμός μοσχαριού
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματοπολτός
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα οε χοντρές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ζυμαρικό βίδες

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σοτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια και το σκορδο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα καρότα, το κρασί, το ζωμό και τον ντοματοπολτό.
  2. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε το φαγητό σε μέτρια ζεστό φούρνο σκεπασμένο, περίπου 1 1/2 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ψήστε το σκεπασμένο περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
  3. Στο μεταξύ ρίξτε το ζυμαρικό σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράστε το ξεσκέπαστο ώσπου να μαλακώσει και στραγγιστέ το.
  4. Προσθέστε το στο φαγητό και ανακατώστε ώσπου να ζεσταθεί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 90 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 500
  • Fat: 10 γρ
  • Fiber: 8,2 γρ

Keywords: Μοσχάρι, χωριάτικο, ζυμαρικό,