Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταποδάκια ριγανάτα

Χταποδάκια ριγανάτα: Μια νόστιμη μεσογειακή λιχουδιά.

  • Total Time: 41 minute
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1,5 κιλό χταπόδι (1 μεγάλο ή 23 μικρότερα)
  • 150 γραμμάρια ξίδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές γλυκού Ρίγανη
  • 34 κουταλιές σούπας λάδι
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Αν το χταπόδι σας είναι κατεψυγμένο, το βάζετε όπως είναι παγωμένο σε κατσαρόλα με το ξίδι και το κρεμμύδι. Αν είναι φρέσκο, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά χτυπημένο για να είναι μαλακό.
  2. Το ξεπλένετε και το βάζετε σε κατσαρόλα με το ξίδι, το κρεμμύδι και 200 γραμμάρια νερό. Στο κατεψυγμένο χταπόδι δεν βάζουμε νερό, γιατί βγάζει από μόνο του πολλά υγρά.
  3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 3/4 -2 ώρες να μαλακώσει καλά.
  4. Σε μπολάκι αδειάζετε τους χυμούς από την κατσαρόλα, προσθέτετε τη ρίγανη, το λάδι, αλατοπίπερο και χτυπάτε με πιρούνι.
  5. Βάζετε σε πιατέλα το χταπόδι, το κόβετε σε ροδέλες και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
  6. Σερβίρετε κρύο.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 λεπτά
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Μεζέδες
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: χταπόδι