Χταπόδι Κρασάτο με Λαχανικά και Κριθαράκι Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
Total Time:45 mins
Yield:12
Υλικά
1 μέτρια μελιτζάνα
χοντρό αλάτι
2 κιλά μικρά χταποδάκια
1 κουταλιές σούπας λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1/2 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνια πηχτός χυμός ντομάτας
1/2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνια κριθαράκι
Εκτέλεση
Κόψτε τη μελιτζάνα σε κύβους 3 εκ. πασπαλίστε τη με το αλάτι μέσα σε σουρωτήρι και αφήστε την 20 λεπτά. Ξεπλύνετε την καλά με κρύο νερό, στραγγίστε και στεγνώστε τη με απορροφητικό χαρτί.
Πετάξτε τα κεφάλια από τα χταποδάκια. Ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε τα χταποδάκια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρετέ τα ώσπου να αλλάξει χρώμα το χταπόδι.
Προσθέστε το κρασί, την ντομάτα, το νερό και το χυμό και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 1 ώρα.
Προσθέστε τις πιπεριές και τον άνηθο και σιγοβράστε τα περίπου 10 λεπτά. Ρίξτε το κριθαράκι σε βραστό νερό και βράστε το ξεσκέπαστο ώσπου να μαλακώσει.
Στραγγίστε το. Σερβίρετε το χταπόδι με το ζυμαρικό.