Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

χταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές

Χταποδοσαλάτα με πατάτες και ελιές. Μια εύκολη καλοκαιρινή σαλάτα για όλους.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 350 γραμμάρια χταπόδι πλοκάμι βρασμένο
  • 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνια ξίδι
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιές σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πιπέρι σε κόκκους
  • 23 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού για 20 λεπτά και τις στραγγίζετε.
  2. Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια, με τις ελιές και σκορπίζετε ανάμεσα τις πατάτες.
  3. Χτυπάτε σε σέικερ το λάδι, το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνετε τη σαλάτα.
  4. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα σαν ορεκτικό με χωριάτικο ψωμί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Χταποδοσαλάτα