Υλικά
- 350 γραμμάρια χταπόδι πλοκάμι βρασμένο
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1/2 φλιτζάνια ξίδι
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κουταλιές σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι σε κόκκους
- 2–3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού για 20 λεπτά και τις στραγγίζετε.
- Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια, με τις ελιές και σκορπίζετε ανάμεσα τις πατάτες.
- Χτυπάτε σε σέικερ το λάδι, το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνετε τη σαλάτα.
- Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα σαν ορεκτικό με χωριάτικο ψωμί.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Χταποδοσαλάτα