Υλικά
- Χοιρινό – 1 κιλό χωρίς κόκκαλο για κατσαρόλα
- Πράσα – 1 1/2 κιλό
- Κρεμύδι – 1 ξερό
- Ζωμός – 1 κύβος λαχανικών ή βοδινού
- Αυγά – 2
- Λεμόνι – 1 μεγάλο
- Ελαιόλαδο – 4 κουταλιές σούπας
- Αλατοπίπερο – λίγο
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά το κρέας και κόψτε το σε 4 μερίδες.
- Κόψτε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια, πλύνετε τα σε πολύ νερό και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά.
- Σε μια χύτρα, ροδίστε καλά το κρέας. Προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι και όταν αυτό γυαλίσει, ρίξτε τα πράσα. Αλατοπιπερώστε καλά και καλύψτε το με το καπάκι για να αχνιστούν τα πράσα ελαφρά.
- Ρίξτε το ανάλογο νερό για να καλύψετε το φαγητό μέχρι το μισό (τα πράσα θα βγάλουν νερό). Κλείστε τη χύτρα και αφήστε το να βράσει για 22-25 λεπτά.
- Ετοιμάστε το αυγολέμονο κανονικά και αυγοκόψτε το φαγητό σας. Σκεπάστε την κατσαρόλα για 2 λεπτά για να σταθεί το αυγολέμονο.
- Σερβίρετε το χοιρινό πρασσοσέλινο Χούμπλικ με σαλάτα της επιλογής σας.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Αμερικάνικη
Keywords: Πρασοσελινο, Χούμπλικ