Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνια τριμμένα ντοματάκια κονκασέ
- 12 ντοματίνια
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού βασιλικός
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού θυμάρι
- 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Κόβετε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια,
τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε στα σοταρισμένα κρεμμύδια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνέχεια για να σοταριστούν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα μυρωδικά, τα ντοματάκια κονκασέ, τα ντοματίνια ολόκληρα και 1 φλιτζάνια νερό. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά. Τρίβετε το σκόρδο και ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού με το μαϊντανό και το τριμμένο σκόρδο. Ρίχνετε το μείγμα στη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Σνακ
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 245
Keywords: Κοτόπουλο, φιλετάκια, Χούμπλικ