Υλικά
- 1/2 κοτόπουλο σε 2 μερίδες
- 1 πακέτο 450 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- άνηθο ψιλοκομμένο (φρέσκο ή ξερό)
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κύβος κότας
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε χύτρα ταχύτητος ή πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις 2 μερίδες κότας. Σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και αυτά.
- Προσθέτουμε έπειτα το σπανάκι κατευθείαν από την σακούλα του, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, να αχνιστεί καλά το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τώρα τον άνηθο και λίγη ρίγανη και ανάλογο ζεστό νερό με τον κύβο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 1 και 1/2 ώρα ή κλείνουμε την χύτρα για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση. Αφού έχει βράσει το φαγητό, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με λίγες ελιές και βραστά καρότα.
Notes
Αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτικό αξία. Είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το γεύμα σας. Απολαύστε το!
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 60-90 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Αμερικάνικη
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 240-280
- Fat: 15-17 γρ.
- Carbohydrates: 10-12 γρ.
- Protein: 20-25 γρ.
Keywords: Κοτόπουλο, σπανάκι, φρικασέ, Χούμπλικ