Ένα πολύ απλό και εύκολο πιάτο βασισμένο στην δίαιτα Χουμπλικ. 1 μερίδα για πρωινό ή μεσημεριανό με σαλάτα Allergens : 1 Μερίδα Nutrition facts :
Total Time:10 mins
Yield:1
Υλικά
Αυγό – 2 βρασμένα σφιχτά
Μανιτάρια – 8 μέτρια φρέσκα άσπρα
Ελαιόλαδο – 1 κουταλιές σούπας
Αλάτι – λίγο
Πιπέρι – λίγο
Λεμόνι – για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια. Τα σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα. Με πινέλο τα αλείφουμε με λάδι, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε στο γκριλ να ροδίσουν. Έχουμε βράσει τα 2 αυγά, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε κάθετα σε 4 μέρη το κάθε αυγό (βάρκα). Βάζουμε ένα βαρκάκι πάνω σε κάθε μανιτάρι. Πιπερώνουμε και ρίχνουμε φρέσκο λεμόνι αν θέλουμε. Μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό ή για μεσημέρι με σαλάτα μαρούλι με λάδι και λεμόνι.