Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Δίαιτα με στιφάδο μελιτζάνες αλα Χούμπλικ

Στιφάδο με μελιτζάνες Χούμπλικ. Πριν σας δώσουμε την απλή αλλά αποτελεσματική αυτή συνταγή (από ιδίας πείρας μιλώ), θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια για την τεχνική αυτής της δίαιτας. Η τεχνική δίαιτας του Χούμπλικ είναι μια παρεξηγημένη από πολλούς μέθοδος και όχι άδικα. Η θεραπεία αλλά και οι μέθοδοι που εφαρμόζει είναι «εκτός πεπατημένης λογικής». Συνταγή για 2 μερίδες.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 2

Υλικά

  • Μελιτζάνες – 5 φλάσκες
  • Κρεμυδάκια – 1/2 κιλό για στιφάδο
  • Ελαιόλαδο – 1/2 φλυτζάνι
  • Σκόρδο – 3 σκελίδες
  • Δάφνη – 1 φύλλο
  • Ντομάτες – 3 ξεφλουδισμένες
  • Κρασί – 1/2 φλυτζάνι λευκό
  • Κανέλα – 1 ξύλο
  • Αλάτι – λίγο
  • Πιπέρι – λίγο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τις μελιτζάνες. Τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι για 1/2 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
  2. Ρίχνετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, προσθέτετε δύο κουταλιές σούπας λάδι, ανακατεύετε και τις ψήνετε στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  3. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, τη δάφνη, την κανέλα, τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.
  5. Σερβίρετε σε πιατέλα. Αν θέλετε το στιφάδο πιο ελαφρύ, μπορείτε να μη σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, αλλά να τα βάλετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Αμερικάνικη