Υλικά
- 1 τσιπούρα μεγάλη
- 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτά φετάκια
- 1 κολοκυθάκι
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
- Λεμόνι στιμένο
- Μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε καλά την τσιπούρα. Αλατοπιπερώνουμε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό μέρος της.
- Σε ένα μικρό τεφάλ ή πυρέξ ταψάκι, τοποθετούμε ένα στρώμα από το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια που έχουμε κόψει σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.
- Τοποθετούμε απαλά την τσιπούρα επάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε τα πλάγια του ταψιού με λίγο μαϊντανό (αν το επιλέξουμε).
- Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι) για ενίσχυση της υγρασίας, και να βάλουμε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου η τσιπούρα να ροδοκοκκινίσει καλά. Δεν χρειάζεται γύρισμα.
- Σερβίρουμε με μεγάλη σπάτουλα, περιχύνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού και απολαμβάνουμε το γευστικό αυτό γεύμα.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Αμερικάνικη
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 110
Keywords: Τσιπούρα, Δίαιτα, Χούμπλικ, κολοκυθάκια,