Μια προτότυπη συνταγή με φρουι γλασέ σοκολάτα και παντεσπάνι. Δεν θεωρείται δύσκολη συνταγή και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ένα ξεχωριστό γλύκισμα.
Total Time:35 mins
Yield:10
Υλικά
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
λίγη βανίλια
150 γραμμάρια φρουί γλασέ
120 γραμμάρια παντεσπάνι έτοιμο ή κέικ κομμένο σε κύβους
80 γραμμάρια λικέρ
Εκτέλεση
Σπάζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
Ρίχνετε τη μισή σοκολάτα σε μπόλ ή 4 ατομικά μπολάκια, φτιάχνοντας σχέδια, και την υπόλοιπη πάνω σ’ ένα αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια κρέμα αφράτη και ομοιογενής.
Σκορπίζετε τα 2/3 από το παντεσπάνι σε μεγάλο μπολ και περιχύνετε με το λικέρ. Προσθέτετε τα 2/3 από τα φρουί γλασέ στην κρέμα με το τυρί και την απλώνετε πάνω από το παντεσπάνι.
Γαρνίρετε το γλύκισμα με το υπόλοιπο παντεσπάνι, τα υπόλοιπα φρουί γλασέ και τη σοκολάτα που θα ξεκολλήσετε προσεκτικά από τη λαδόκολλα που αφήσαμε να κρυώνει.