Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εύκολο γλύκισμα με φρουί γλασέ και σοκολάτα

Μια προτότυπη συνταγή με φρουι γλασέ σοκολάτα και παντεσπάνι. Δεν θεωρείται δύσκολη συνταγή και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ένα ξεχωριστό γλύκισμα.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • λίγη βανίλια
  • 150 γραμμάρια φρουί γλασέ
  • 120 γραμμάρια παντεσπάνι έτοιμο ή κέικ κομμένο σε κύβους
  • 80 γραμμάρια λικέρ

Εκτέλεση

  1. Σπάζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
  2. Ρίχνετε τη μισή σοκολάτα σε μπόλ ή 4 ατομικά μπολάκια, φτιάχνοντας σχέδια, και την υπόλοιπη πάνω σ’ ένα αντικολλητικό χαρτί.
  3. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια κρέμα αφράτη και ομοιογενής.
  4. Σκορπίζετε τα 2/3 από το παντεσπάνι σε μεγάλο μπολ και περιχύνετε με το λικέρ. Προσθέτετε τα 2/3 από τα φρουί γλασέ στην κρέμα με το τυρί και την απλώνετε πάνω από το παντεσπάνι.
  5. Γαρνίρετε το γλύκισμα με το υπόλοιπο παντεσπάνι, τα υπόλοιπα φρουί γλασέ και τη σοκολάτα που θα ξεκολλήσετε προσεκτικά από τη λαδόκολλα που αφήσαμε να κρυώνει.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική