Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Επιδόρπιο μόκα στο ποτήρι

Επιδόρπιο μόκα στο ποτήρι για 4 άτομα:

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κουταλιές σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 100 ml νερό βραστό
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα κρύο
  • 3 κουταλιές σούπας λικέρ καφέ
  • 4 φρυγανιές (κατά προτίμηση τις στρογγυλές)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
  • 50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε έναν καφέ στιγμής με τον καφέ και το νερό.
  2. Χτυπάτε την σαντιγί στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ να αφρστέψει. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το γάλα. τη ζάχαρη και το λικέρ, συνεχίζοντας για 5 λεπτά ακόμη. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  3. Όταν θέλετε να σερβίρετε, χτυπάτε στο πολυμίξερ τις φρυγανιές με τη ζάχαρη και το κακάο να γίνουν σαν χοντρή άμμος.Ύστερα μοιράζετε το 1/3 της κρέμας σε τέσσερα ποτηράκια. Από πάνω κάνετε από μία στρώση σοκολατένιας γαλέτας και τη ραντίζετε με λίγο καφέ.
  4. Συνεχίζετε με μία ακόμη στρώση κρέμας, μια δεύτερη στρώση οπό γαλέτα ραντισμένη με καφέ και μια τελευταία στρώση κρέμας.
  5. Ξύνετε τη σοκολάτα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και πασπαλίζετε τα ποτήρια.
  6. Σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Επιδόρπιο
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Γαλλική