Μουσκεύετε την μπόλια σε χλιαρό νερό και τη στραγγίζετε. Την πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και την απλώνετε στο τραπέζι.
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις βάζετε σε μια λεκάνη.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το τυρί θρυμματισμένο, το σκόρδο και τα ανακατεύετε. Βάζετε πάνω στην μπόλια τις λωρίδες κρέατος και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Τα τυλίγετε στην μπόλια, σε μεγάλο ρολό, και στερεώνετε με οδοντογλυφίδες τις άκρες για να μη φύγει η γέμιση.
Τοποθετείτε το ρολό σε πυρίμαχο σκεύος, το γυρνάτε σαν σαλίγκαρο και σκεπάζετε το σκεύος. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό. Αφαιρείτε το καπάκι και αφήνετε να ροδίσει λίγο το εξοχικό.