Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φασολάκια με κρέμα γάλακτος

Χρόνος: μόνο 5-7 λεπτά

  • Total Time: 12 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 12 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες καί περασμένες άπό τό μύλο
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας τού γλυκού βασιλικό φρέσκο ή ξερό
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καί καθαρίζετε τά φασολάκια. Ζεσταίνετε τό βούτυρο στή χύτρα καί σωταρετε τά κρεμμύδια ωσότου μαραθούν. Προσθέτετε τίς ντομάτες, τή ζάχαρη καί αφήνετε νά πάρουν μία βράση. Ρίχνετε τά φασολάκια, αλάτι, πιπέρι καί τό βασιλικό. Κλείνετε τή χύτρα καί μαγειρεύετε τά φασολάκια γιά 5-7 λεπτά. Ανοίγετε τή χύτρα καί προσθέτετε τήν κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε τό φαγητό καί τό σερβίρετε σέ ζεστή πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 7 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Φασολάκια