Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φασόλια με χορταρικά

Τα όσπρια και ειδικά τα φασόλια είναι γνωστά για τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο στην Ελληνική όσο και στην Μεσογειακή κουζίνα. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι μια παραλλαγή της γνωστής και έχει μια μικρή δυσκολία. Όμως είμαστε σίγουροι ότι αν ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 2 hours
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια άσπρα μέτρια φασόλια βρασμένα (ή κονσέρβας)
  • 300 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο και ζεματισμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 4 ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξηρό κρεμμύδι, το σέλινο και τον άνηθο.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον κύβο των λαχανικών, τα φασόλια και τα καρότα και σιγοβράζετε 25′-30′ ακόμη.
  3. Στο τέλος περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ !

  1. Αν χρησιμοποιήσετε φασόλια ξηρά πρέπει από την προηγούμενη μέρα να τα έχετε μουσκέψει για αρκετές ώρες σε νερό. Κατόπιν να τα βράσετε για 1 ώρα και να τα στραγγίσετε καλά. Την επόμενη συνεχίζετε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 1 hour 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική