Υλικά
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
- 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 200 γραμμάρια ρώγες άσπρων και μαύρων σταφυλιών πλυμένες και στραγγισμένες
- 100ml. κονιάκ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές σούπας χυμό σταφυλιών (μερικές ρώγες πολτοποιημένες στο μπλέντερ)
- 1 κουταλιές γλυκού μέλι
- λίγο λευκό πιπέρι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Πασπαλίστε τα φιλέτα κοτόπουλου με λίγο λευκό πιπέρι και αλάτι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ροδίσματα και να ψηθούν εσωτερικά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
- Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το χυμό σταφυλιών και το μέλι. Βράστε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τοποθετήστε ξανά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σταφύλια στο τηγάνι και αφήστε τα να βράσουν για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως
- TIP: απολαύστε αυτό το εξαιρετικό πιάτο με το αγαπημένο σας κρασί!
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 17 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 410
Keywords: Φιλέτα, κοτόπουλο, σταφύλια,