Μια αυθεντική μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο. Μια καυτερή λιχουδιά για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.
Total Time:15 mins
Yield:4
Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
Για τη σάλτσα γκασπάτσο:
2 ντομάτες
1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο αγγούρι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμός λάιμ
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε σε 2 ή 3 μέρη τα φιλέτα του κοτόπουλου για να γίνουν λεπτότερα και τα αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα γκασπάτσο: Ξεπλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Βγάζετε το κοτσανάκι και τα σπόρια από την πιπεριά, καθαρίζετε το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβετε.
Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και τα πολτοποιείτε.
Μοιράζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου στα πιάτα και τα σερβίρετε με τη σάλτσα.