Υλικά
- 7 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Σουσάμι
- Κανέλα
Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνια μέλι
- 1/2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Στο μίξερ, χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, τη μαστίχα, το κονιάκ και βάλτε το μείγμα σε μια λεκάνη. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό πορτοκαλιού. Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή και αφήστε την να ξεκουραστεί για μια ώρα.
- Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και ανοίξτε τα σε λεπτά φύλλα.
- Βράστε το μέλι με το νερό σε μια κατσαρόλα για περίπου 8 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
- Κόψτε τα φύλλα σε μακρόστενα κομμάτια και στρίψτε τα μια φορά για να δημιουργήσετε τα φιογκάκια.
- Ζεστάνετε λάδι σε μια τηγάνι και, μόλις είναι ζεστό, ψήστε τα φιογκάκια λίγα λίγα. Όταν αποκτήσουν χρώμα, αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα για να αφήσουν το περιττό λάδι.
- Τοποθετήστε τα φιογκάκια σε ένα πιάτο, περιχύστε τα με το σιρόπι, πασπαλίστε με κανέλα και σουσάμι, και σερβίρετε.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Φιογκάκια, σιρόπι, μαστίχα,