Μια ακόμη εξαιρετική συνταγή για φορμάκια με κρέμα γάλακτος. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και ζήστε νέες γευστικές εμπειρίες εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
Total Time:1 hour 10 mins
Yield:6
Υλικά
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια γάλα
2 αυγά και 2 κρόκοι
170 γραμμάρια ζάχαρη
Εσάνς βανίλιας
Αλάτι
Φρούτα του δάσους και σαντιγί (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι αναμείξτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, λίγο αλάτι και μια σταγόνα βανίλια. Μόλις αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για μισή ώρα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό λιώστε 100 γραμμάρια ζάχαρη και αφήστε τη σε δυνατή φωτιά για να γίνει καραμέλα (10 λεπτά, περίπου). Μοιράστε την καραμέλα σε ατομικά φορμάκια και αφήστε τη να κρυώσει.
Χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε τα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Μοιράστε την κρέμα στα φορμάκια και ψήστε τη σε μπεν μαρί, στους 180°C, για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
Σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί και φρούτα του δάσους σε χυμό λεμονιού.