Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαλοπούλα σε σφολιάτα

Ένα πολύ ωραίο πιάτο με γαλοπούλο σε σφολιάτα. Χρήσιμο για όλες τις ώρες της ημέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε υπέροχες γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 2

Υλικά

  • 2 φιλέτα γαλοπούλας 175 γραμμάρια περίπου το καθένα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 175 γραμμάρια σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
  • 50 γραμμάρια τυρί ροκφόρ κομμάτια
  • φύλλο κρούστας 18×35 εκ.
  • 2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε κουταλιές σούπας βούτυρο και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανοίγετε κατά μήκος, με ένα κοφτερό μαχαίρι, για να μπορείτε να τα γεμίσετε.
  2. Αναμειγνύετε το ροκφόρ με το σπανάκι και με το μείγμα γεμίζετε τα φιλέτα. Αλείφετε με λίγο βούτυρο τα φύλλα κρούστας.
  3. Τοποθετείτε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, βάζετε πάνω 1 φιλέτο και το τυλίγετε σε ρολό. Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και το δεύτερο φιλέτο.
  4. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τα τυλιγμένα φιλέτα. Τα αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
  5. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15′ περίπου, ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  6. Σερβίρετε αμέσως και το συνοδεύετε με σοταρισμένα λαχανικά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Γαλοπούλα