Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαλοπούλα στον φούρνο με κρέμα γάλακτος

Γαλοπούλα στον Φούρνο με Κρέμα Γάλακτος: Μια Αρωματική Γαστρονομική Απόλαυση. Συνταγή για 6 άτομα.

  • Total Time: 220 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • Χρόνος ψησίματος: 2 1/2 ώρες
  • 1 φρέσκια γαλοπούλα βάρους 2 1/2 κιλών περίπου
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ροζ πιπέρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πράσινο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού άσπρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 ml άσπρο κρασί
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας καθαρίσει την γαλοπούλα και να αφαιρέσει τον λαιμό και τα εντόσθια. Πλένουμε την γαλοπούλα καλά και την βάζουμε σε μία γάστρα. Κοπανίζουμε τα πιπέρια στο γουδί ή στο μπλέντερ (προσοχή δεν πρέπει να γίνουν σκόνη αλλά να είναι χοντροκομμένα). Ανακατεύουμε την μισή ποσότητα πιπεριών, το αλάτι και το μισό σχοινόπρασο με το ελαιόλαδο. Αλείφουμε την γαλοπούλα με το μείγμα μέσα και έξω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε την γαλοπούλα για 2 ώρες. Όταν περάσουν οι δύο ώρες, ανοίγουμε την γάστρα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε ανοιχτή τη γάστρα και ψήνουμε έως ότου εξατμισθεί το κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα υπόλοιπα πιπέρια και το υπόλοιπο σχοινόπρασο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα. Θα χρειαστείτε συνολικά 2-3 ώρες.
  2. Συνοδεύουμε με μικρές πατάτες φούρνου. Γαρνίρουμε τα πιάτα μας με λίγο φρέσκο σχοινόπρασο και μαϊντανό.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 40 λεπτά
  • Cook Time: 180 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 590

Keywords: Γαλοπούλα, κρέμα, γάλακτος, φούρνο