Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γαριδοσαλάτα με σέλινο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 23 κλωνάρια σέλινο
  • 150 γραμμάρια ελιές
  • 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 70 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αλατίζετε τα κυβάκια μελιτζάνας και τα αφήνετε να ξεπικρίσουν σε σουρωτήρι 1/2 ώρα.
  2. Βράζετε τις γαρίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό 3′-4′ και τις στραγγίζετε. Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τις καθαρίζετε από το κέλυφος και πετάτε τα κεφάλια.
  3. Αφαιρείτε από τις ντομάτες το φλούδι, τους σπόρους και τα υγρά και τις κόβετε σε κυβάκια.
  4. Ξεπλένετε τα κυβάκια μελιτζάνας και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με τα κυβάκια μελιτζάνας, τα κρεμμύδια και τα κλωνάρια σέλινο κομμένα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα ρίχνετε σε σαλατιέρα, αφού αφαιρέσετε το σκόρδο.
  6. Ζεσταίνετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και καβουρντίζετε το κουκουνάρι, το ρίχνετε και αυτό στη σαλατιέρα μαζί με τις γαρίδες και τις ελιές. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε.
  7. Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνετε τη ζεστή γαριδοσαλάτα με το κρύο λαδόξιδο
  8. Γαρνίρετε με φυλλαράκια σέλινου.
  • Author: Aggela