Γιουβέτσι με θαλασσινά: μια νόστιμη επιλογή για το πιάτο σας
Άλλη μια υπέροχη και γευστική συνταγή για καλοφαγάδες. Δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη συνταγή, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας. Καλή Επιτυχία!
Total Time:45 mins
Yield:6
Υλικά
400 γραμμάρια Μανεστράκι
600 γραμμάρια καραβίδες φρέσκες
800 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600 γραμμάρια ντοματάκια φρέσκα, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνια ντοματοχυμό ελαφρά συμπυκνωμένο
2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
100 ml κρασί
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη πάπρικα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες 2′-3′ μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το κρασί και τον ντοματοχυμό και βράζετε 10′.
Ρίχνετε κατόπιν τα φρέσκα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και την πάπρικα.
Συνεχίζετε το βράσιμο 15′ ανακατεύοντας. Στο τέλος βάζετε το μαϊντανό, τις καραβίδες και τις γαρίδες και βράζετε 2′-3′ ακόμη.
Μεταφέρετε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και προσθέτετε τόσο νερό ώστε η αναλογία με το μανεστράκι να είναι 4 προς 1.
Ψήνετε στο φούρνο και μόλις το ζουμί κοχλάσει ρίχνετε το μανεστράκι.
Ψήνετε 20′-25′ στους 160°C -170 ανακατεύοντας συχνά.