Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκό με ταχίνι, έτοιμο φύλλο μπακλαβά και καρύδια

Γλυκό με ταχίνι, έτοιμο φύλλο μπακλαβά και καρύδια

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 1/2 κιλό ταχίνι
  • 250 γραμ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κιλό έτοιμο φύλλο μπακλαβά
  • 1/2 κιλό καρύδια και κανελίτσα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό (και φύλλα από αρμπαρόριζα)

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το καλαμποκέλαιο.
  2. Κοπανίζουμε την καρυδόψιχα και την ανακατεύουμε καλά με την κανέλα σκόνη.
  3. Αλείφουμε με πινελάκι ένα ένα τα φύλλα με το μίγμα ταχίνι – λάδι, τα πασπαλίζουμε με το μίγμα καρύδι – κανέλα και τα γυρίζουμε 4 δάχτυλα και από τις 4 πλευρές τους.
  4. Ένα ένα τα τυλίγουμε με πλάστη, τα σουρώνουμε (πιέζοντας από τις άκρες προς το κέντρο του πλάστη), τραβάμε με προσοχή τον πλάστη και τα τοποθετούμε κυκλικά (γύρω – γύρω) στο ταψί.
  5. Τα τρυπάμε με πιρούνι, τα ζεματάμε με καυτό καλαμποκέλαιο και τα ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σιρόπι:

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι δένοντας πάνω στη φωτιά τα 2 ποτήρια ζάχαρη με 1 νερό και 4-5 φύλλα αρμπαρόριζας, και, όταν κρυώσει το γλυκό, το περιχύνουμε με χλιαρό το σιρόπι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική