Υλικά
- 1/2 κιλό ταχίνι
- 250 γραμ. καλαμποκέλαιο
- 1/2 κιλό έτοιμο φύλλο μπακλαβά
- 1/2 κιλό καρύδια και κανελίτσα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό (και φύλλα από αρμπαρόριζα)
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το καλαμποκέλαιο.
- Κοπανίζουμε την καρυδόψιχα και την ανακατεύουμε καλά με την κανέλα σκόνη.
- Αλείφουμε με πινελάκι ένα ένα τα φύλλα με το μίγμα ταχίνι – λάδι, τα πασπαλίζουμε με το μίγμα καρύδι – κανέλα και τα γυρίζουμε 4 δάχτυλα και από τις 4 πλευρές τους.
- Ένα ένα τα τυλίγουμε με πλάστη, τα σουρώνουμε (πιέζοντας από τις άκρες προς το κέντρο του πλάστη), τραβάμε με προσοχή τον πλάστη και τα τοποθετούμε κυκλικά (γύρω – γύρω) στο ταψί.
- Τα τρυπάμε με πιρούνι, τα ζεματάμε με καυτό καλαμποκέλαιο και τα ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σιρόπι:
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι δένοντας πάνω στη φωτιά τα 2 ποτήρια ζάχαρη με 1 νερό και 4-5 φύλλα αρμπαρόριζας, και, όταν κρυώσει το γλυκό, το περιχύνουμε με χλιαρό το σιρόπι.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική