Υλικά
- 6 μερίδες κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
Για τη μαρινάδα:
- 4 κουταλιές σούπας νερό
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδα
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη κάρδαμο
- 1 κουταλιές γλυκού τουρμέρικ ή κουρκουμάς
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη κύμινο
- 1/4 κουταλιές σούπας σπασμένοι σπόροι πιπεριάς (μπούκοβο)
- 1/4 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- χυμό από μισό λεμόνι
Συνοδευτικά:
- ντομάτες
- λεμόνια
- κρεμμύδια σε φέτες
- ρύζι ατμού
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μερίδες του κοτόπουλου και αφαιρείτε την πέτσα. Τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Χαράσσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Αναμειγνύετε σε ένα φλιτζάνια όλα τα μπαχαρικά σε σκόνη μαζί με το νερό και τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε και το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και τα αναμειγνύετε.
- Βάζετε μέσα στο μπολ τις μερίδες του κοτόπουλου και τις αλείφετε με τη μαρινάδα.
- Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο για 12 ώρες τουλάχιστον. Κατά διαστήματα γυρίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα για να μη στεγνώσουν.
- Βάζετε τις φέτες του κρεμμυδιού μέσα σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια στο ψυγείο. Βγάζετε τις μερίδες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50′ περίπου.
- Γυρίζετε τις μερίδες μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος να ροδίσουν παντού.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με φέτες ντομάτας, λεμόνι και δροσερό κρεμμύδι από το ψυγείο.
- Συνοδεύεται με ρύζι ατμού.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 55 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ινδική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 200
Keywords: Κοτόπουλο, ταντούρι,