Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Καλαμαράκια γεμιστά με καραβίδες

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 8 καλαμαράκια μέτρια
  • 15 καραβίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Αφαιρείτε τα εντόσθια, κρατάτε τα πλοκάμια, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
  2. Καθαρίζετε τις καραβίδες, αφαιρείτε με μια οδοντογλυφίδα το έντερα και, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνετε στη λεκάνη. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, δύο κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε.
  3. Παίρνετε ένα καλαμαράκι, το γεμίζετε με το μείγμα και το κλείνετε με οδοντογλυφίδα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα καλαμαράκια και τα βάζετε σε ένα ταψί.
  4. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το κρασί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό, αν χρειαστεί.
  5. Αφού κρυώσουν λίγο, τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική