Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κανελόνια με μανιτάρια

Κανελόνια με μανιτάρια

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανελόνια
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρότους
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε αλ ντέντε τα κανελόνια λίγα λίγα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνετε σε μια πετσέτα. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το κρασί και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφού κρυώσουν, τα βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το ανθότυρο, τα δύο φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα και τα ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα των μανιταριών και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στρώνετε την μπεσαμέλ επάνω στα κανελόνια, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30′.
  4. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Keywords: Κανελόνια