Πλένετε καλά το κρέας και το στραγγίζετε. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και βάζετε στη μέση το κρέας, με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τρίβετε με μια λεμονόκουπα το κρέας.
Βάζετε σε μπολ το σκόρδο, αλάτι, αρκετό πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύετε και αλείφετε το κρέας με το μείγμα.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, το σκεπάζετε και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 1/2 – 3 ώρες.
Στη μέση του ψησίματος, γυρίζετε το κρέας από την άλλη. Παίρνετε κατά διαστήματα κουταλιές σούπας από το ζωμό του και το περιβρέχετε, για να μη στεγνώσει και για να πάρει γεύση από το σκόρδο.
Αφαιρείτε το καπάκι και αφήνετε το κρέας να ροδίσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.