Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κεφτέδες με Κριθαράκι και Σάλτσα Ντομάτας

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία! θερμίδες 479.

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/3 φλιτζάνια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια ψωμί τριμμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • λάδι
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
  • 300 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτα με κρεμμύδι
  • 1 ½ φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • ½ φλιτζάνια ψιλό κριθαράκι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώστε τον κιμά, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το ψωμί και το αυγό. Πλάστε κεφτέδες χρησιμοποιώντας ¼ φλιτζάνια ζύμη κάθε φορά.
  2. Ψεκάστε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανιστέ τους κεφτέδες.
  3. Βάλτε σε ένα σκεύος τους κεφτέδες,τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, την ντομάτα και το ζωμό. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 45 λεπτά.
  4. Ανακατώστε μέσα απαλά το κριθαράκι και ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 479