Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Κέϊκ με σοκολάτα και καρύδια

Κέϊκ με σοκολάτα και καρύδια

Προετοιμασία: 40′ Ψήσιμο: 2 ώρες και 30′ για μια φόρμα τετράγωνη 30×30 εκ.

  • Total Time: 190 mins
  • Yield: 10

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/4 του φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 του φλιτζάνια κακάο (σκόνη)
  • 1 κουταλιές γλυκού σόδα (σκόνη)
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνια τον τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 8 κουταλιές σούπας κονιάκ ή ρούμι
  • 1 κουταλιές γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 400 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150″. Βουτυρώνετε τη φόρμα και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί, ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά.
  2. Βάζετε σ’ ένα μπολ τη ζάχαρη προσθέτετε τους δύο τύπους αλευριού, αφού τούς κοσκινίσετε μαζί με το κακάο και τη σόδα.
  3. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος, την εσάνς και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, την καρυδόψιχα, το κονιάκ και την κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια του και ψήνετε 2 1/2 ώρες στους 150’’. Το αφήνετε να κρυώσει προτού το ξεφορμάρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 40 mins
  • Cook Time: 150 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Κεικ, σοκολατένιο, φόρμα,