Υλικά
- 1 στρογγυλό κέικ της αρεσκείας σας
- 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και λιωμένη σε μπεν-μαρί
Για το γλάσο
- 225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- Μικρά σοκολατένια αυγά για να γεμίσετε τη φωλιά
Εκτέλεση
- Καλύπτετε δύο επίπεδες επιφάνειες (λαμαρίνες) με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε σε λεπτή στρώση τα 125 γραμμάρια λιωμένης σοκολάτας.
- Τοποθετείτε τις λαμαρίνες στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για το γλάσο,
- σπάζετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα βάζετε μαζί με τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει 5′ και κατόπιν προσθέτετε ανακατεύοντας τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάτε το μείγμα 2′ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι το γλάσο να πήξει αρκετά ώστε να είναι ρευστό, αλλά να στέκεται.
- Καλύπτετε το κέικ με το γλάσο.
- Σπάζετε την κατεψυγμένη σοκολάτα και βυθίζετε τα κομμάτια της στο γλάσο για να σχηματιστεί η φωλιά.
- Γεμίζετε τη φωλιά με τα σοκολατένια αυγά.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική