Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κέικ σοκολάτα-φωλιά

Κέικ σοκολάτα-φωλιά

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 στρογγυλό κέικ της αρεσκείας σας
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και λιωμένη σε μπεν-μαρί

Για το γλάσο

  • 225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • Μικρά σοκολατένια αυγά για να γεμίσετε τη φωλιά

Εκτέλεση

  1. Καλύπτετε δύο επίπεδες επιφάνειες (λαμαρίνες) με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε σε λεπτή στρώση τα 125 γραμμάρια λιωμένης σοκολάτας.
  2. Τοποθετείτε τις λαμαρίνες στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για το γλάσο,

  • σπάζετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα βάζετε μαζί με τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν.
  • Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει 5′ και κατόπιν προσθέτετε ανακατεύοντας τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη.
  • Χτυπάτε το μείγμα 2′ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι το γλάσο να πήξει αρκετά ώστε να είναι ρευστό, αλλά να στέκεται.
  • Καλύπτετε το κέικ με το γλάσο.
  • Σπάζετε την κατεψυγμένη σοκολάτα και βυθίζετε τα κομμάτια της στο γλάσο για να σχηματιστεί η φωλιά.
  • Γεμίζετε τη φωλιά με τα σοκολατένια αυγά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική