Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Κερκυραϊκή παστιτσάδα: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από μοσχάρι, μακαρόνια, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και πολλά άλλα μυρωδικά.

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
  • 1 φλιτζάνια κρασί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • Λίγη πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
  • ένα φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζετε. Το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό, τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες τριμμένες και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
  3. Σερβίρετε το κρέας σε πιατέλα με λίγη σάλτσα. Ρίχνετε τα μακαρόνια στην υπόλοιπη σάλτσα, τα ανακατεύετε καλά και τα σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με αρκετό κεφαλοτύρι και λίγη πάπρικα, γιατί η παστιτσάδα τρώγεται ζεστή.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική