Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Για 6 άτομα

  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια Χυλοπίτες
  • 1 κόκορας γύρω στο 1,5 κιλό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Καψαλίζετε και καθαρίζετε καλά τον κόκορα και τον κόβετε σε κομμάτια.
  2. Βάζετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες. Στη διάρκεια του ροδίσματος προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε με προσοχή να μην καεί. Σβήνετε με το λεμόνι, ανακατεύετε και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, την κανέλα και νερό.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει όσο χρειαστεί. Όταν μαλακώσει, φροντίζετε να έχει αρκετό υγρό για να βράσουν οι χυλοπίτες, μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος με σκέπασμα (το υγρό πρέπει να είναι 4 πλάσιο από τις χυλοπίτες).
  4. Ψήνετε μέχρι να κοχλάσει το υγρό και ρίχνετε τις χυλοπίτες.
  5. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα για να μη διαλυθεί ο κόκορας και σκεπάζετε το σκεύος.
  6. Ψήνετε το φαγητό στους 160 για 20′-25′. Σερβίρετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
  • Author: Aggela