Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Η κολοκύθα είναι ένα γνωστό και αγαπημένο υλικό που χρησιμοποιείται στην μαγειρική από όλους τους λαούς της γης. Η συνταγή βελουτέ που σας προτείνουμε είναι κλασική και αγαπημένη. Δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 8-10

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 κουταλιές σούπας κάρυ (όχι καυτερό)
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ρίχνετε μέσα το κάρυ, την κιτρινόριζα και το κύμινο. Ανακατεύετε, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε καλά.
  3. Αμέσως μετά ρίχνετε την κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε καλά ανακατεύοντας συνέχεια.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε σταδιακά το περιεχόμενο της στο μίξερ και το κάνετε πολτό. Βάζετε τον πολτό σε καθαρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζεστό νερό (περίπου 2 ποτήρια) και βράζετε για 15′.
  5. Ετοιμάζετε τα κρουτόν: κόβετε τις φέτες ψωμιού σε κύβους και τους σοτάρετε μαζί με φρέσκο βούτυρο μέχρι να χρυσίσουν.
  6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή. Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε μια κουταλιές σούπας γιαούρτι και γύρω γύρω μερικά κρουτόν.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική