Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο (ψαχνό)
- 1 1/2 φλιτζάνια μυζήθρα ξερή, τριμμένη
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια (6 εκ.) και το στραγγίζετε.
- Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κρέας, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την μυζήθρα και τα ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Παίρνετε μια σούβλα και περνάτε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας. Τοποθετείτε τη σούβλα αρχικά ψηλά πάνω από δυνατή φωτιά από «χωνεμένα» κάρβουνα. Τη γυρίζετε συνεχώς και, όταν μαλακώσει το κρέας, την κατεβάζετε πιο χαμηλά για να ροδίσει.
- Κατά διαστήματα αλείφετε το κρέας με λάδι και χυμό λεμονιού. Το σερβίρετε σε πιατέλα.
- Prep Time: 25 mins
- Cook Time: 2 hours
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Serving Size: Μερίδα
- Calories: 378
- Fat: 77 gr
- Carbohydrates: 1,9 gr
Keywords: Κοντοσούβλι