Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοντοσούβλι αρνίσιο στα κάρβουνα

Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία

  • Total Time: 150 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο (ψαχνό)
  • 1 1/2 φλιτζάνια μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια (6 εκ.) και το στραγγίζετε.
  2. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος το κρέας, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, την μυζήθρα και τα ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  3. Παίρνετε μια σούβλα και περνάτε ένα ένα τα κομμάτια από το κρέας. Τοποθετείτε τη σούβλα αρχικά ψηλά πάνω από δυνατή φωτιά από «χωνεμένα» κάρβουνα. Τη γυρίζετε συνεχώς και, όταν μαλακώσει το κρέας, την κατεβάζετε πιο χαμηλά για να ροδίσει.
  4. Κατά διαστήματα αλείφετε το κρέας με λάδι και χυμό λεμονιού. Το σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 2 hours
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Serving Size: Μερίδα
  • Calories: 378
  • Fat: 77 gr
  • Carbohydrates: 1,9 gr

Keywords: Κοντοσούβλι