Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (περίπου 1 1/2 κιλό)
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φετούλες
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
- 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κ. τσ. ρίγανη
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλύνετε τις μερίδες του κοτόπουλου και αφαιρέστε την πέτσα τους. Πασπαλίστε τις με το αλεύρι.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τις από την κατσαρόλα και κρατήστε τις σκεπασμένες.
- Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο χωρίς να τα μαυρίσετε.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, την πάπρικα, τις μερίδες κοτόπουλου, το ζωμό κότας, και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί σε βάθος.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με ταλιατέλες πασπαλισμένες με παρμεζάνα.
Συνοδευτικό: Ταλιατέλες με τριμμένη παρμεζάνα.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Iταλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 265
Keywords: Κοτόπουλο, Κατσιατόρε